קייטרינג לארועים

פטריות במילוי כרישה פרגית ובוטנים בצילי ופסיפלורה

לפטריות:
20 פטריות פורטובלו למילוי
2 גבעולי כרישה קצוצים
150 גרם פרגית
70 גרם בוטנים קלופים וקצוצים
מעט פטרוזיליה, מעט עלי טימין
3 ביצים
תערובת מקמח מצה, פרורי לחם זהובים

לרוטב צילי ופסיפלורה:
1/2 כוס צילי מתוק
1/3 כוס פרי פסיפלורה
2 שיני שום כתושות
1/3 כוס שמן זית
מעט מים מינרלים קרים מאוד

פטריות: מסירים את רגלי הפטריות וקוצצים,מגדילים את השקע שנוצר בעזרת כףפריזאן
למחבת חמה מוסיפים מעט שמן זית ומאדים את הכרישה עד לריכוך, מוסיפים את הפטריות הקצוצות וממשיכים באידוי,
קוצצים את הפרגית בעזרת סכין, מוסיפים למחבת (לא ליבש את הפרגית), מוסיפים את הבוטנים
מסירים מהאש מתבלים במלח פלפל שחור גרוס פטרוזליה ועלי הטימין.
שהמסה מתקררת מוסיפים ביצה ומעט מתערובת הקמחים ומערבבים עד לקבלת מסה הומוגנית.
ממלאים את הפטריות במסה במין גבעה קטנה מהדקים היטב, טובלים בביצה טרופה ואז במסת הקמחים חוזרים על הפעולה 2-3 פעמים.
מטגנים בשמןלא עמוקעד להזהבה.
הכנת הרוטב: מוסיפים את כל המרכיבים מלבד השמן לקערת מגימק'ס ומזלפים לאט את שמן הזית טועמים ומוסיפים מלח אם יש צורך.