קייטרינג לארועים

סטייק פורטבלו בתחמיץ פלפלים ועשבים

מרכיבים:
6 פטריות פורטבלו גדולות ויפות
1 פלפל צהוב ואדום חתוכים לקוביות קטנות
2 שיני שום קצוצות
1/3 כוס שמן זית
1 בצל אדום קצוץ לקוביות קטנות
פטרוזיליה, כוסברה וטימין קצוצים
1/2 כוס חומץ בן יין אדום / לבן
1/4 כוס חומץ בלסמי
מלח
פלפל שחור
סוכר

אופן ההכנה:
מחממים מחבת פסים עד שתהיה חמה מאוד ומזלפים מעט שמן (רצוי שמן זית).
מניחים פטריית פורטבלו עם הפנים כלפי מטה, ממליחים ומפלפלים.
הופכים צד ויוצרים פסי צלייה על הפטרייה.
מורידים מהאש.

לתחמיץ:
מקפיצים בשמן זית את הפלפל האדום והצהוב, הבצל והשום.
מוסיפים את החומצים ומצמצמים קלות. מוסיפים את העשבים ומכבים את האש. מתבלים לפי הטעם.

להגשה:
מניחים פטריה על פטריה ומזלפים מעל בנדיבות את התחמיץ.