קייטרינג לארועים

מרק ארטישוק ירושלמי וציפס של ארטישוק

מרק ארטישוק:
2 יח' כרישה החלק הלבן
מעט שמן זית
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי (בטטה קסביה)
1 וחצי ליטר ציר עוף מוכן
3-4 תפ"א אדום (דזירה)
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
לציפס:
2 יחידות ארטישוק קלוף והכי סימטרי שיש
מלח, מעט צילי חריף ושמן עמוק לטיגון.

הוראות הכנה:

קולפים את הפרסה( כרישה) וחותכים לטבעות
מאדים את הפרסה בשמן זית עד שהיא נהיית שקופה ורכה
מוסיפים את הארטישוק שהוא קלוף שטוף
מוסיפים את תפו"א וממשיכים לצרוב מעט עם הארטישוק לספיגת טעמים
מוסיפים את ציר העוף מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים עד להתרככות מוחלטת . טוחנים בעזרת מוט בלנדר , טועמים ומתקנים טעמים.

לציפס:
חותכים את הארטישוק הכי דק שאפשר לטבעות , ממליחים ומוספים מעט צילי
ומטגנים בשמן עמוק עד למצב קריספי מקררים.
מגישים מרק בקערה מוסיפים למעלה כמה ציפ'ס ארטישוק ומגישים.